Pažitka
Název:

Pečený pstruh a salát s ananasem


Pečený pstruh a salát s ananasem


Ingredience:
čerstvý pstruh1 ks
sůl špetka
sušený rozmarýn špetka
citron1/2 ks
červená cibule1/2 ks
máslo kousek
Salát:
čerstvý špenát hrst
kysané zelí dle chuti
ledový salát pár lístků
červená paprika1/2 ks
mrkev1 ks
ananas dle chuti
červená cibule1/2 ks
světlý ocet Balsamico pár kapek
slunečnicový olej za studena lisovaný trochu
drcený kmín špetka
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Tohle jídlo vzniklo úplnou náhodou - čistě experiment, však to znáte...no a opravdu zachutnalo. 

Pečená ryba a trošku exotičtější salát - to je něco pro mě. Co vy, taky máte rádi takové ty "podivuhodné" kombinace?

Nejdřív bych chtěla napsat něco k tomu pstruhovi. Koupila jsem ho čerstvého a musím uznat, že to je úplně jiné "žrádlo", než ty mražené mršky. V upečeném mase byl opravdu cítit rozdíl - bylo voňavější a křehčí. Takže pokud máte možnost někde čas od času koupit čerstvou rybu, tak s chutí do toho, vyplatí se! :)

Pstruha jsem omyla pod tekoucí vodou a pootevřela jsem mu bříško přesně tam, kde byl vykuchaný. Vnitřek jsem jemně osolila, okořenila sušeným rozmarýnem a vycpala plátky citronu a červené cibule. I z vnější strany jsem ho jemně posolila, dala na plech s trochou vody a přidala pár plátků másla. Takto připraveného pstruha jsem dala péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu asi 35 minut. Na posledních 5 minut jsem snížila teplotu na 180 °C a troubu přepla na režim gril, aby byla kůžička křupavá
 
Salát:
Vše si důkladně omyjeme, ananas okrájíme a cibuli s mrkví oloupeme. Salát natrháme na kousky a dáme do mísy, přidáme špenát, pokrájené kysané zelí a nahrubo nastrouhanou mrkev. Ananas nakrájíme na kostičky, cibuli na tenké proužky, papriku na nudličky a přidáme k základu.
 
Zálivka: světlý ocet Balsamico a slunečnicový olej smícháme dohromady se šťávou z kysaného zelí, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vylijeme na salát. Promícháme a necháme aspoň 20 minut odpočívat, aby zelenina pustila šťávu a chutě se spojily. Pak už jen stačí dát na talíř pstruha, salát a můžeme si užívat tu skvělou souhru chutí :)
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno