Pažitka
Název:

Pečený pstruh na hnízdě z polníčku


Pečený pstruh na hnízdě z polníčku


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý pstruh1 ks
koření na ryby1 špetka
citronový pepř1 špetka
sůl1 špetka
máslo2 plátky
salát polníček1 velká hrst
velké rajče1 ks
olivový olej1 velká lžíce
Postup přípravy:

Věřte, že "obyčejný" pstruh pečený na grilu s polníčkovým salátem a rajčetem, byla vynikající volba při mé dělené stravě. Věřím, že si někdo z vás pochutná, stejně, jako já. Polníček je znám svým vysokým obsahem hořčíku, železa a blahodarným přínosem pro naši nervovou soustavu. Kdo by tyto žádoucí účinky v dnešní době odmítl, že ano?! (smích)



Recept je jednoduchý.
Pstruha jsem opepřila citrónovým pepřem, posypala kořením na ryby, osolila a do bříška jsem vložila plátek másla. 
Rybku jsem dala na pečící papír, položila na ní druhý plátek másla a vložila do vyhřáté trouby na horký vzduch.
Můžete dát i program cirkulace vzduchu v kombinaci s grilem. Nebo rybu dát jen na gril. Záleží, jak peče zrovna ta vaše.
Pekla jsem ji asi 20 min, dokud není na povrchu zlatavá.
Servírujeme s čerstvým rajčátkem na polníčkovém hnízdě. Můžete zakápnout panenským olivovým olejem.


Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno