Pažitka
Název:

Pečený tvarohový cheesecake


Pečený tvarohový cheesecake


Ingredience:
Korpus:
nadrcené ovesné sušenky190 g
rozpuštěné máslo60 g
Tvarohová náplň:
tvaroh300 g
kysaná smetana (nebo smetana na šlehání)200 g
cukr (můžete přidat až cca 150g)50 g
vejce (bílky a žlutky zvlášť)3 ks
bio citron - nastrouhaná kůra1 ks
hladká mouka3 lžíce
Postup přípravy:

Večer jsem se rozhodla, že upeču něco dobrého k snídani. Padla volba na tvarohový cheesecake. Vůně se vinula celou kuchyní a my už se těšili na ráno.

Nejprve si připravíme korpus. Nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo spojíme a zatlačíme do dortové formy velikosti 20 cm. 

Přichází řada na náplň. Do mísy dáme žloutky, tvarohu, smetanu, cukr a kůru. Vše společně vyšleháme. Přidáme mouku a opět šleháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků (vyšlehané bílky se špetkou soli). 

Připravenou náplň nalijeme na sušenkový základ. 

Dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 50 minut. Poté troubu vypneme a necháme dojít dalších 20 minut v zavřené troubě. Pak vyndáme a necháme zcela vychladnout na mřížce. Uvolníme boky cheesecaku nožem a otevřeme formu. 

Servírujeme s horkými malinami bez cukru. Je to opravdu dokonalé, zaručuji.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno