

| Ingredience: | |
| hovězí maso na guláš nakrájené na proužky | 700 g |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| koření pěti vůní | 1 lžíce |
| pepř | 1 lžíce |
| citronová tráva, nakrájená najemno | 2 stonky |
| česnek nakrájený na jemno | 3 stroužky |
| sojová omáčka | 3 lžíce |
| třtinový cukr | 1 lžíce |
| šalotka, nakrájená najemno | 4 ks |
| nakrájené chilli | 2 - 3 ks |
| nakrájená velká rajčata | 4 ks |
| rajčatová pasta | 2 lžíce |
| mrkev nakrájená na plátky | 4 ks |
| badyán | 2 hvězdičky |
| limetkové listy | 2 ks |
| celá skořice | 1 ks |
| domácí vývar | 650 ml |
| dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky | 1 ks |
| sezamový olej | 2 lžíce |
| asijská bazalka | dle chuti |
Nejsem člověk, který má v oblibě guláš se šesti, ale snažím se dělat recepty, která jsou známé, oblíbené a stylizuji je do své oblíbené Asie. Třeba jen citronová tráva a badyán dokáží udělat velké divy.
V neděli, když venku sněžilo a nebylo nic, co by mě vyhnalo do té zimy, kromě večerní jógy, jsme se rozhodla, že právě teplý guláš s chilli nás dokáže pořádně zahřát.
Je to velmi jednoduché, jen možná trvá trošku déle. Maso si na předem na hodinu naložíte.