Pažitka
Název:

Pečený vietnamský guláš


Pečený vietnamský guláš


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso na guláš nakrájené na proužky700 g
hladká mouka2 lžíce
koření pěti vůní1 lžíce
pepř1 lžíce
citronová tráva, nakrájená najemno2 stonky
česnek nakrájený na jemno3 stroužky
sojová omáčka3 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
šalotka, nakrájená najemno4 ks
nakrájené chilli2 - 3 ks
nakrájená velká rajčata4 ks
rajčatová pasta2 lžíce
mrkev nakrájená na plátky4 ks
badyán2 hvězdičky
limetkové listy2 ks
celá skořice1 ks
domácí vývar650 ml
dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky1 ks
sezamový olej2 lžíce
asijská bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Nejsem člověk, který má v oblibě guláš se šesti, ale snažím se dělat recepty, která jsou známé, oblíbené a stylizuji je do své oblíbené Asie. Třeba jen citronová tráva a badyán dokáží udělat velké divy.
V neděli, když venku sněžilo a nebylo nic, co by mě vyhnalo do té zimy, kromě večerní jógy, jsme se rozhodla, že právě teplý guláš s chilli nás dokáže pořádně zahřát.

Je to velmi jednoduché, jen možná trvá trošku déle. Maso si na předem na hodinu naložíte.

Nejdříve v misce smíchejte maso, mouku, koření 5 vůní, pepř, citronovou trávu, česnek, sójovou omáčku a cukr a promíchejte. Nechte hodinu marinovat.
 
Rozehřejte si troubu na 160°C, a připravte si nakrájenou zeleninu.
 
Do kastrolu dejte olej, nechte rozehřát, po té vložte maso,  restujte dokud není krásně propečené. Přidejte šalotku a česnek (dvě minutky restujte), rajčata, rajčatovou pastu, mrkev, skořici, badyán, limetkové listy a vývar. Vše přiveďte do varu. Ihned poté přikryjte pokličkou a dejte na hodinu do rozehřáté trouby. Občas promíchejte.
Přidejte dýni a vraťte do trouby na další hodinu, dokud není maso krásné měkké.
Při servírování posypte čerstvou bazalkou nebo koriandrem . Podávejte s čerstvou bagetou.

Věřím, že tento recept si oblíbíte.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno