Pažitka
Název:

Pečínka na jablkách s pečeným bramborem


Pečínka na jablkách s pečeným bramborem


Ingredience:
Ingredience:
vepřový bůček600 g
velká jblka2 ks
velké cibule2 ks
bobkový list3 ks
tymián2 lžičky
světlé pivo300 ml
vývar (bujón)300 ml
olej2 lžíce
sušený česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Pečené brambory:
brambory500 g
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

O víkendu jsme u nás měli tuhle staročeskou dobrotu, kterou prostě miluji. Pečínka, je v moderním kabátku, ale přesto stejně dobrá, jako ji pekly naše babičky.

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče.
Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30-40 minut na 180 °C do zlatova.

Příloha – Pečený brambor
Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu uvidíte od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno