Pažitka
Název:

Pečínka na jablkách s pečeným bramborem


Pečínka na jablkách s pečeným bramborem


Ingredience:
Ingredience:
vepřový bůček600 g
velká jablka2 ks
velké cibule2 ks
bobkový list3 ks
tymián2 lžičky
světlé pivo300 ml
vývar (bujón)300 ml
olej2 lžíce
sušený česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Pečené brambory:
brambory dle potřeby
koření dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Počasí se nám trochu pokazilo, ale to nevadí. Zlepšíme si náladu nějakou dobrotou, ne? Co si udělat bůček trochu jinak, nežli s knedlíkem a zelíčkem? Mám pro vás tip na pečínku na jablkách.

Bůček umyjeme, nakrájíme si 4 porce, osušíme a ostrým nožem nakrojíme do kůže proužky. Osolíme, opepříme a na pánvi s olejem zprudka orestujeme všechny čtyři strany každé porce. Poté přendáme do pekáče. 

Na maso nakrájíme na úzké měsíčky jablíčka, na půlkolečka cibuli, přidáme bobkový list a posypeme česnekem a tymiánem. Nakonec vše zalijeme pivem a vývarem. 

Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 200°C. Potom bůček odkryjeme, polijeme výpekem a pečeme ještě dalších 30 - 40 minut na 180°C do zlatova.

Pečené brambory

Brambory omyjeme a rozpůlíme. Poté pokapeme olejem, osolíme, posypeme kořením dle chuti a pečeme asi 20 minut při 200°C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno