Pažitka
Název:

Pečivo ala minipizza


Pečivo ala minipizza


Ingredience:
Ingredience:
droždí1/2 ks
cukr1 lžička
sůl2 lžičky
oregano1 lžička
voda250 ml
olivový olej2 lžíce
hladká mouka360 g
žitná mouka100 g
vločky hrstka
otruby hrstka
Na pizzu:
mozzarella dle chuti
šunka dle chuti
uzenina dle chuti
strouhaný sýr dle chuti
cibulka dle chuti
vejce dle chuti
Postup přípravy:

Ráda peču domácí pečivo, chléb nebo rohlíky. Navzdory vědomí, že pečivo není příliš zdravé, jsem prostě rohlíková.. a tak si do toho domácího alespoň dávám podíl zdravější mouky, nějaká ta semínka, oříšky, zkrátka nějakou tu přidanou hodnotu, díky které mám potom o trošku menší výčitky.

Všechny ingredience smíchej, droždí je vhodné rozmíchat ve vodě, než se přidá do těsta. Vypracované těsto nech kynout asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem. Žitná mouka trochu hůř kyne, těsto bude proto možná potřebovat víc času než klasické kynuté těsto. 

Vytvaruj placičky, potři směsí oleje a protlaku nebo kvalitního kečupu.

V jiné míse smíchej 100 g nakrájené uzeniny, 100 g nastrouhaného sýru (já jsem dala mozzarellu, ale může to být eidam, parmazán, cokoliv podle chuti), 3 na kostičky nakrájené okurky, 1/2 na kostičky nakrájené cibule, 2 vejce, sůl, pepř.

Na každou potřenou placku dej část směsi a uhlaď povrch.

Zapeč při teplotě 200°C 20 min.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno