Pažitka
Název:

Pelmeně s omáčkou z nivy, mozzarelly a kari kořením


Pelmeně s omáčkou z nivy, mozzarelly a kari kořením


Ingredience:
Těsto:
hrubá mouka250 g
žloutek1 ks
sůl špetka
voda dle potřeby
Náplň:
mleté krůtí maso300 g
máslo na dušení masa1 lžíce
středně velká cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muškátový květ špetka
Omáčka:
mléko300 ml
strouhaná niva160 g
strouhaná mozzarella160 g
máslo1 lžíce
kari koření dle chuti
bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Pelmeně jsou známé jídlo a já si k nim připravila ještě sýrovou omáčku z nivy a mozzarelly. Všichni jsme si moc pochutnali.

Těsto

Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 1 - 2 hodiny odpočinout.

Náplň

Na másle osmažíme cibuli, přidáme mleté krůtí maso a restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme vychladnout.

Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme vidličkou a cípy spojíme k sobě. 

Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.

V nádobě necháme povařit mléko, přisypeme oba druhy nastrouhaných sýrů, přidáme na zjemnění máslo a špetičku koření. Zamícháme a vypneme. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě mléko. 

Pelmeně přelijeme touto chutnou a jemnou sýrovou omáčkou. Posypeme bylinkami a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno