Pažitka
Název:

Pěna z bílé čokolády


Pěna z bílé čokolády


Ingredience:
Ingredience:
smetana ke šlehání100 ml
bílky2 ks
sůl špetka
bílá čokoláda70 g
sekané pistácie na ozdobu
Postup přípravy:

Dělala jsem si na ni zálusk dlouho. Je dosti sladká, jak už bílá čokoláda bývá, a stačí jí opravdu maličko. Ale dobrá je moc, to ano.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšlehejte hustou šlehačku.

Ručně smíchejte nejprve bílky se smetanou a nakonec s bílou čokoládou. Rozdělte do čtyř skleniček a posypejte pistáciemi.

Nechejte alespoň dvě hodiny chladit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristina Hrubá

    zavřít okno