penne | 1 balíček |
mražený zelený hrášek | 100 g |
rajčatová passata | 250 g |
kapary nebo více (dle chuti) | 2 lžičky |
ančovičky (lze vynechat) | 4 filety |
nakrájené černé olivy | 1 lžíce |
česnek | 1 - 2 stroužky |
zelená petrželka | svazek |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
parmazán | na ozdobení |
(kdo bude chtít, může do omáčky přidat i jednu feferonku) | |
Ingredience: |
Jeden rychlý recept, který si určitě oblíbíte.
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek.
Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky umixujeme hladkou omáčku, doplníme olivovým olejem a nakrájenými olivami. Dochutíme špetkou cukru a soli.
Horké těstoviny s hráškem promícháme s omáčkou, kterou před tím můžeme trochu prohřát, posypeme ještě petrželkou, parmazánem a podáváme.