

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 1 a 1/4 hrnku |
| moučkový cukr | 1/2 hrnku |
| med | 1 hrnek |
| mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle) | 1,5 hrnku |
| prášek do perníku | 1 ks |
| skořice | 1 lžička |
| holandské kakao CARLA Chocolate | 1 hrnek |
| rozpuštěné máslo | 1 hrnek |
A je tady zase jeden vánoční receptík. A jsou to perníčky. Receptů na ně je mnoho, třeba vám přijde vhod i ten ode mě.
Všechny sypké ingredience promícháme, přidáme med a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, tak aby se těsto hezky zpracovalo. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na cca 3-5mm a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a bedlivě sledujeme (čas pečení nelze přesně určit, ale protože jde o těsto s kakaem, tak mohou rychle připálit).
Po upečení potřeme perníčky bílkem pro hezký lesk. K perníčkům dáme do uzavíratelné dózy nakrojené jablíčko, které dodá perníčkům potřebnou vlhkost.
Polevu dělám od oka – cukr moučka, bílek, citrónová šťáva, vše ušlehám (na jednom perníčku zkusím, zda poleva neteče, a v případě potřeby přidám ještě cukr). Polevu si rozdělím do skleniček a obarvím obyčejnými práškovými potravinářskými barvami z drogerie.
Perníčky zdobím čokoládou a cukrovou polevou.