Pažitka
Název:

Perníčky


Perníčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka1 a 1/4 hrnku
moučkový cukr1/2 hrnku
med1 hrnek
mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle)1,5 hrnku
prášek do perníku1 ks
skořice1 lžička
holandské kakao CARLA Chocolate1 hrnek
rozpuštěné máslo1 hrnek
Postup přípravy:

A je tady zase jeden vánoční receptík. A jsou to perníčky. Receptů na ně je mnoho, třeba vám přijde vhod i ten ode mě.

Všechny sypké ingredience promícháme, přidáme med a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, tak aby se těsto hezky zpracovalo. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na cca 3-5mm a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a bedlivě sledujeme (čas pečení nelze přesně určit, ale protože jde o těsto s kakaem, tak mohou rychle připálit). 
Po upečení potřeme perníčky bílkem pro hezký lesk. K perníčkům dáme do uzavíratelné dózy nakrojené jablíčko, které dodá perníčkům potřebnou vlhkost. 
Polevu dělám od oka – cukr moučka, bílek, citrónová šťáva, vše ušlehám (na jednom perníčku zkusím, zda poleva neteče, a v případě potřeby přidám ještě cukr). Polevu si rozdělím do skleniček a obarvím obyčejnými práškovými potravinářskými barvami z drogerie.
Perníčky zdobím čokoládou a cukrovou polevou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno