Pažitka
Název:

Perník s ořechy a jablky


Perník s ořechy a jablky


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
krupicový cukr120 g
kakao2 lžíce
prášek do pečiva1 ks
vlašské ořechy hrst
větší jablko1 ks
perníkové koření2 lžíce
mléko250 ml
olej100 ml
vejce1 ks
Postup přípravy:

Perníkové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Díky jablku je krásně vláčný a navíc kombinace perníku, jablka a ořechů vám doma navodí vánoční atmosféru a to skoro bez námahy. Je tak snadný, že ho stihnete upéct i večer po práci.

V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a perníkové koření. Přidejte na kostičky pokrájené jablko (nemusíte ho ani loupat) a hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.

Odměřte mléko a olej a společně s vejcem přidejte k suché směsi. Dobře vše promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou.

Peče v troubě předehřáté na 170°C přibližně 30 minut. Propečení zkoušejte špejlí (těsto se na ní nesmí lepit).


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno