

| Ingredience: | |
| celozrnná žitná mouka | |
| ovesné vločky | 1/2 šálku |
| olej | 1/2 šálku |
| rostlinné mléko | 1 a půl šálku |
| kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku) | 1 sáček |
| karob (kakao) | 2 lžíce |
| fruktóza či jiného sladidla (sirupu) | |
| posekané ořechy | hrst |
| mix rozinek a brusinek | hrst |
| nastrouhaná cuketa | 1/2 ks |
| jemně strouhaná mrkev | 1 ks |
| rum | 3 lžíce |
| karobová poleva | + dle chuti |
| karob | dle chuti |
| bramborový škrob | dle potřeby |
| kokosový olej | dle potřeby |
| agáve sirup | 2 lžíce |
To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl.
Je to trošku vlhčí perník a není tak nadýchaný díky vodě z cukety, chuťově je však výborný. Karobová poleva mu dodá na sex appealu.