Pažitka
Název:

Perníková granola se sušeným ibiškem


Perníková granola se sušeným ibiškem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky300 g
tekutý med80 g
olivový olej4 lžíce
perníkové koření2 malé lžičky
nahrubo nasekané kešu50 g
nahrubo nasekané mandle50 g
nasekané vlašské ořechy50 g
sušené / lyofilizované hrušky1 velká hrst
plátky mandlí1 sáček
sušený ibišek1 velká hrst
rozinky / brusinky1 hrstička
Postup přípravy:

Pokud si rádi smlsnete na jogurtu s jakoukoli drobotinou, tento recept vás učaruje. Je jednoduchý, chutný a výživný. Taková granola ke snídani, je doslova baterkami a nakopne vás energií na celé dopoledne. Nejen, že nebudete mít do oběda hlad, ale budete především vy milé dámy krásné. Ne nadarmo se ibišku říká:
"květ krásných žen". Působí na tělo antibakteriálně a snižuje hladinu cukru v krvi. A další pozitiva ibišku? To bychom tu byli, do rána.


Všechny ingredience, kromě ibišku, hrušek a plátků mandlí smícháme a pečeme na pečícím papíře na 150°C cca. 10 min.
Poté promícháme a pečeme dalších 10 min.
Na závěr přimícháme zbylé ingredience a jakmile začnou zlátnout plátky mandlí, směs z trouby vytáhneme.
Necháme vychladnout.

Lze podávat s čímkoliv, co kdo má rád. Tvaroh, bílý jogurt, mléko, nebo i jen tak na křoupání.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno