

| Na 2 placky: | |
| semolinová mouka na pizzu | 350 g |
| vlažná voda | 200 ml |
| droždí | 20 g |
| olivový olej | 2 lžíce |
| mini rozinky | 1 větší hrst |
| perníkové koření | 1 lžička |
| Omáčka: | |
| domácí zavařenina (ostružinová s chia) | 1 středně velká sklenice |
| Náplň: | |
| sušené křížaly | 3 - 4 velké hrsti |
| mandlové plátky | 100 g |
A tady je druhý díl receptu... tentokrát nasladko.
Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Potom zapracujeme rozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.
Vytvarujeme trochu okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli cedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme mandlovými plátky. Pečeme při 220°C asi 20 minut.
Podrobné info: