Pažitka
Název:

Perníková pizza se sušenými jablky


Perníková pizza se sušenými jablky


Ingredience:
Na 2 placky:
semolinová mouka na pizzu350 g
vlažná voda200 ml
droždí20 g
olivový olej2 lžíce
mini rozinky1 větší hrst
perníkové koření1 lžička
Omáčka:
domácí zavařenina (ostružinová s chia)1 středně velká sklenice
Náplň:
sušené křížaly3 - 4 velké hrsti
mandlové plátky100 g
Postup přípravy:

A tady je druhý díl receptu... tentokrát nasladko.

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout. 

Potom zapracujeme rozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.

Vytvarujeme trochu okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli cedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme mandlovými plátky. Pečeme při 220°C asi 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno