

| Ingredience: | |
| špaldová mouka | 220 g |
| prášek do pečiva | 6 g |
| skořice | 1/2 lžičky |
| kakao bez cukru | 2 lžíce |
| vejce (žloutky a bílky zvlášť) | 3 ks |
| sůl (do bílků) | špetka |
| rum | 1 lžíce |
| nepřislazovaná povidla | 1 lžíce |
| třtinový cukr | 50 g |
Dezertík, který můžete doplnit o misku jogurtu a báječná snídaně či svačina je na světě!
Vyšleháme bílky se solí v tuhý sníh.
V druhé míse vyšleháme cukr se žloutky, přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme tužší těsto. Ke konci opatrně zapracujeme sníh.
Těsto rozetřeme na plech nebo do dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme do trouby péct na 170 stupňů na 17 - 18 minut.
Po vychladnutí vykrojíme dortíky, potřeme povrch povidly, cákneme bílou čokoládou, posypeme posekanými vlašskými oříšky a poklademe čerstvou jahodou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: