Pažitka
Název:

Perské trhané kuře


Perské trhané kuře


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa3 ks (cca 600g)
střední cibule1 ks
olej1 lžíce
kuřecí vývar450 ml
kari1 lžíce
skořice1 lžička
rajský protlak3 lžíce
sůl1 lžička
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jídla z pomalého hrnce mají tu výhodu, že jsou velmi rychlá na prvotní přípravu (obvykle naházet vše do hrnce, zapnout ho a odejít třeba na dopolední procházku a přijít k hotovému obědu) a navíc vše zůstane šťavnaté a nevysušené. Já jsem tentokrát zkusila trhané kuře - konkrétně prsa a byla to dobrá volba. Maso není vysušené, spousta omáčky zaručí skvělý "doprovod" k rýži a takto připravené maso neurazí asi v sendviči, když chcete vyrazit na výlet.

Pokud máte doma kurkumu, můžete dle původního receptu použít 1 lžíci kurkumy a 1 lžičku kari. A pokud máte rádi ostré, špetka chilli bude tomuhle jídlu taky slušet.

Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji ji osmažíme dozlatova. 

Vývar nalijeme do misky, přidáme kari, skořici, rajský protlak, sůl a pepř a zamícháme.

Na dno pomalého hrnce dáme osmaženou cibuli, na ni kuřecí prsa, zalijeme směsí vývaru a koření a přikryjeme poklicí.

Vaříme na hight 4 hodiny nebo na low 6 hodin. Pokud použijeme mražené maso, dobu v pomalém hrnci natáhneme o 2 hodiny (takže 6, resp. 8 hodin).

Podáváme natrhané na menší kousky s rýží zalité uvařenou omáčkou, případně lze dát do tortill nebo sendvičů ve formě natrhaného masa zalitého menším množstvím omáčky.

Pokud byste chtěli tento pokrm připravit v troubě, vše vložte do pekáče s víkem a pečte na 120°C asi 3,5 hodiny. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno