Pažitka
Název:

Pesto z červené řepy


Pesto z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
středně velká řepa2 ks
lískové nebo vlašské ořechy vrchovatá hrst
česnek1 - 2 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bio panenský olivový olej3 lžíce
kešuparmazán3 lžíce
hladkolistá petrželka svazek
balzamikový ocet dle chuti
Postup přípravy:

Tohle jsem chtěla už dlouho zkusit. Řepu mám a k tomu pěknou petrželku na zahradě taky, tak jsem se na to vrhla. Přestože jsem neměla moc velké očekávání, překvapilo mě, jaká je to dobrota. Klukům jsem dala pesto od noků a krásně baštili. I si přidávali. Recept je poupravený od Kateřiny Winterové. Hlavně jsem nechtěla použít parmazán, sýrům se snažím vyhýbat, i když občas zhřeším. Místo parmazánu se mi velmi osvědčilo používat veganskou variantu, a to domácí kešuparmazán.

Řepu oloupeme, a buď uvaříme ve vodě doměkka, nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme ořechy, utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno