

| Ingredience: | |
| dobře omyté ředkvičkové lístky | hrst | 
| nastrouhaný sýr Gran Moravia | hrst | 
| kešu ořechy | hrst | 
| česnek | 1 stroužek | 
| olivový olej | trochu | 
| sůl | dle chuti | 
| celozrnná bageta | dle potřeby | 
U mě na blogu už jste mohli najít recepty na různá pesta. Od domácího pesta z rukoly až po neobvyklou kombinaci těstovin s hráškovo-mátovým pestem. A protože ráda experimentuji, zrodil se v mé hlavě nápad na ředkvičkové pesto. Viděla jsem ho před očima okamžitě, jakmile jsem si domů z obchodu přinesla ředkvičky. Jejich zelené lístky se na tuto kombinaci perfektně hodí. Tak pojďte experimentovat se mnou.
Omyté ředkvičkové listy vhodíme do mixéru. Přidáme sýr, ořechy a česnek. Suroviny začneme mixovat a postupně k nim přiléváme olivový olej. Jakmile nám vznikne hladká pasta, dochutíme ji solí a máme hotovo. Pesto můžeme použít na těstoviny nebo si ho namazat například na celozrnnou bagetu.
Podrobné info: