Pažitka
Název:

Pestrá zeleninová polévka


Pestrá zeleninová polévka


Ingredience:
Ingredience:
středně velká červená cibule1 ks
česnek3 stroužky
středně velká mrkev1 ks
celer1/4 ks
čerstvá ervená kapie1/2 ks
malá cherry rajčátka10 ks
červené fazole ve vlastním nálevu1 plechovka
loupaná rajčata1 plechovka
květák1/4 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
libeček špetka
tymián špetka
citronová šťáva dle chuti
olivový olej2 lžcíe
Postup přípravy:

V zimních měsících u nás vedou polévky, které zasytí a dodají energii. Nemusí v nich zrovna stát lžíce, ale musí být plné zdravé zeleniny a být lahodné chuti. A to tahle polévka rozhodně splňuje.

Pro přípravu této polévky si připravíme dva hrnce. Do jednoho nalijeme vodu, osolíme ji a dáme do ní na malé růžičky natrhaný květák, který uvaříme doměkka.
V druhém hrnci paralelně restujeme na dvou lžících olivového oleje na malé kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou mrkev, celer a kapii, vše dozlatova, k této zelenině přihodíme 10 malých cherry rajčátek, ještě chviličku restujeme, přidáme sůl, pepř a veškeré další koření dle chuti. Pak přilijeme plechovku na malé kousky pokrájených loupaných rajčat a plechovku červených fazolí ve vlastním nálevu. Vedle v hrnci se nám vaří květák, který už je téměř uvařený a část květákového vývaru přilijeme do polévky. Polévku ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti solí, pokud je to nutné. Zcela ke konci polévku zakápneme citronovou šťávou a k ostatní zelenině přidáme již doměkka uvařené růžičky květáku. Hotovou polévku můžeme ozdobit zakysanou smetanou, bílým jogurtem a krutonky připravenými z pečiva dle chuti. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno