Pažitka
Název:

Petrželová polévka s pohankou a kari


Petrželová polévka s pohankou a kari


Ingredience:
Ingredience:
kořen petržele6 ks
střední cibule2 ks
ghí, máslo nebo olej2 lžíce
sůl2 lžičky
řapíkatý celer1 svazek
pohanka lámanka200 g
třtinový cukr (není nutné)1 lžíce
curry mild3 lžíce
voda nebo zeleninový vývar3 l
domácí vegeta dle chuti
rostlinná smetana200 ml
čerstvá celerová, koriandrová nebo petrželová nať dle chuti
Postup přípravy:

Vypadá jako hrachovka a voní, jakoby v ní byly ječné kroupy, ale jsou tam úplně jin dobroty. Bez lepku i pro vegany.

Oloupanou petržel a cibuli nahrubo nakrájíme a osmahneme do změknutí. Přidáme curry a postupně podléváme horkou vodou nebo vývarem. Pak vložíme pohanku a nakrájený celer, zalijeme zbytkem vody a ochutíme. Dobře provařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se smetanou, sušenými rajčátky, které předem namočíme v teplé vodě, a čerstvými bylinkami. Nebo vše vmícháme do už odstavené polévky.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno