Pažitka
Název:

Pfeferonový (feferonový) salát Retro (podle ČSN z roku 1976)


Pfeferonový (feferonový) salát Retro (podle ČSN z roku 1976)


Ingredience:
Ingredience (na 1kg):
paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)180 g
sterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)90 g
kulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu90 g
sýr Eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2 - 3 mm)285 g
sterilované cibulky180 g
sterilovaný hrášek100 g
rostlinný olej (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)120 g
worcester5 g
cukr20 g
sůl10 g
mletý černý pepř špetka
Postup přípravy:

Po klasickém vlašském a pochoutkovém/pařížském salátu podle původních ČS norem z roku 1976 jste si jako další recept vybrali salát pfeferonový. V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené sterilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.

Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř  a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno