Ingredience (na 1kg): | |
paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu) | 180 g |
sterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu) | 90 g |
kulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu | 90 g |
sýr Eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2 - 3 mm) | 285 g |
sterilované cibulky | 180 g |
sterilovaný hrášek | 100 g |
rostlinný olej (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti) | 120 g |
worcester | 5 g |
cukr | 20 g |
sůl | 10 g |
mletý černý pepř | špetka |
Po klasickém vlašském a pochoutkovém/pařížském salátu podle původních ČS norem z roku 1976 jste si jako další recept vybrali salát pfeferonový. V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené sterilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.
Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.
Podrobné info: