Pažitka
Název:

Piadina s čokoládou a mascarpone


Piadina s čokoládou a mascarpone


Ingredience:
Ingredience:
italská piadina1 ks
hruška, nakrájená na plátky1 ks
čokoládový krém4 lžíce
mascarpone4 lžíce
skořice (nebo muškátový oříšek) špetka
nastrouhaný kokos (nebo plátky) hrst
Postup přípravy:

Italská piadina patří neodmyslitelně k regionu Emilia-Romagna, ze kterého také pochází. Tento pokrm jsme si představili v tradičním slaném provedení s prosciuttem, mozzarellou a rajčaty (recept na piadina romagnola).

Jak už asi spousta z vás ví, pořádám pravidelné degustace mých receptů v liberecké sýrárně La Formaggeria. Každý měsíc máte možnost přijít a ochutnat italské delikatesy. Vždy mám pro vás připravenou pochoutku z vybraných surovin. Tento měsíc jsem dostala za úkol připravit právě italskou piadinu, ale tentokrát na sladko.

Rozhodla jsem se tedy vytvořit kombinaci čokoládového krému, mascarpone, kokosu a čerstvého ovoce. Výsledek byl překvapivě vynikající! Osobně jsem totiž vždy dávala přednost klasické piadině, ale čokoládová chuť ve spojení s mascarpone mě přesvědčila, že i tato varianta bude patřit k mým oblíbeným italským jídlům.

Plátky hrušky povaříme v trošce vody, aby nám změkly. Scedíme je a necháme vychladnout. Piadinu ohřejeme na pánvi a na jednu polovinu naneseme čokoládový krém, na druhou mascarpone smíchané se skořicí. Pokryjeme plátky hrušky a piadinu buď přehneme, nebo srolujeme. Podáváme ji posypanou kokosem a nakrájenou na libovolné porce.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno