Pažitka
Název:

Pikantní dýňovo-celerová polévka s kokosovým mlékem


Pikantní dýňovo-celerová polévka s kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1/2 ks
celerová bulva1/4 ks
cibule1 ks
čerstvý zázvor2 plátky
česnek2 stroužky
kokosové mléko150 ml
asijské kari koření1 lžička
zelená kari pasta1 lžička
koriandr špetka
rybí omáčka1 lžíce
voda1 - 1,5 l
sůl dle chuti
pražená sezamová semínka k podávání
Postup přípravy:

Pro děti to moc není, ale rodičové si určitě pochutnají. Navíc v dnešním deštivém počasí tato polévka pěkně zahřeje a nakopne.

Na másle nebo oleji si necháme zesklovatět nakrájenou cibulku. Oloupeme dýni a celer a nakrájíme na kostičky. Ty přidáme k cibulce a chvíli společně restujeme. Přidáme ještě nakrájený a očištěný zázvor a česnek na plátky. Posypeme kari kořením a až se směs rozvoní, zalijeme jí vodou. Přidáme kari pastu, koriandr a rybí omáčku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme dohladka a nakonec zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvíli povaříme. Podáváme posypané praženým sezamovým semínkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno