

| Ingredience: | |
| bílé fazole | 250 g |
| stroužky česneku | 4 ks |
| celer | 1/3 ks |
| cibule | 2 ks |
| rajčata | 4 ks |
| malý rajský protlak | 1 ks |
| olivový olej | 1 lžíce |
| malá chilli paprička | 1 ks |
| tymián | 2 čaj. lžičky |
Fazole obsahují velké množství zinku a dokonce prý má dobrý vliv na dobrý vývin rozmnožujícího ústrojí u mladých mužů. Kdysi byly fazole považovány sv. Jeronýmem za afrodiziakum, proto je nechtěl v ženském klášteře vůbec podávat jeptiškám. (smích)
Fazole namočíme do studené vody přes noc, druhý den povaříme ve stejné vodě doměkka. Přecedíme a necháme okapat.
Na oleji orestujeme cibulky, plátky česneku, přidáme fazole, najemno nastrouhaný celer, rajčátka na čtvrtky, tymián. Vše zamícháme, přidáme sůl, pepř a kdo chce chilli papričku.
Dusíme cca 10 minut. Nakonec vmícháme rajský protlak, minutku provaříme a vypneme sporák.
Připravíme si topinky na grilu v troubě nebo na oleji a směsí je obložíme.
Podrobné info: