

| Ingredience: | |
| mleté maso | 500 g |
| čerstvý tymián | 1 lžička |
| čerstvá hladkolistá petrželka | dle chuti |
| česnek | 4 - 5 stroužků |
| kapusta | 1 ks |
| šalotka | 2 ks |
| vejce | 1 ks |
| červená chilli paprička | 1 ks |
| zelená paprika nakrájená na kostičky | 1/2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| domácí strouhanka | dle potřeby |
Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.
Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nasekáme nebo umeleme s mletým masem, šalotkou, česnekem a bylinkami. Osolíme, přidáme červenou chilli papričku, zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, podle každého okořeníme, přidáme vejce a zahustíme hrstí strouhanky (nebo solamylu). Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s pečeným bramborem a salátem.
Podrobné info: