

| Ingredience: | |
| naporcovaný králík | 1 ks |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| velká červená paprika | 1 ks |
| čerstvý tymián | pár snítek |
| olej | trochu |
| Omáčka: | |
| cibule | 2 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| feferonka | 2 ks |
| nastrouhaná kůra z citronu | 1 ks |
| uzená paprika | 1 lžíce |
| sladká červená paprika | 1 lžíce |
| woecester | 2 lžíce |
| citronová šťáva nebo vinný ocet | 2 lžíce |
| petrželka nebo bazalka | svazek |
| olej | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| med (nemusí být) | 1 lžíce |
Jako příloha se skvěle hodí například kuskus.
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme.