Ingredience: | |
naporcovaný králík | 1 ks |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
velká červená paprika | 1 ks |
čerstvý tymián | pár snítek |
olej | trochu |
Omáčka: | |
cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
feferonka | 2 ks |
nastrouhaná kůra z citronu | 1 ks |
uzená paprika | 1 lžíce |
sladká červená paprika | 1 lžíce |
woecester | 2 lžíce |
citronová šťáva nebo vinný ocet | 2 lžíce |
petrželka nebo bazalka | svazek |
olej | 3 lžíce |
sůl | špetka |
med (nemusí být) | 1 lžíce |
Jako příloha se skvěle hodí například kuskus.
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče.
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme.