Pažitka
Název:

Pikantní králík s omáčkou piri piri


Pikantní králík s omáčkou piri piri


Ingredience:
Ingredience:
naporcovaný králík1 ks
pepř špetka
sůl špetka
velká červená paprika1 ks
čerstvý tymián pár snítek
olej trochu
Omáčka:
cibule2 ks
česnek3 stroužky
feferonka2 ks
nastrouhaná kůra z citronu1 ks
uzená paprika1 lžíce
sladká červená paprika1 lžíce
woecester2 lžíce
citronová šťáva nebo vinný ocet2 lžíce
petrželka nebo bazalka svazek
olej3 lžíce
sůl špetka
med (nemusí být)1 lžíce
Postup přípravy:

Jako příloha se skvěle hodí například kuskus.

Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče. 
Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Rozmixujeme skoro dohladka.
Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme jí spolu s tymiánem králíka. Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200C. Během pečení maso jednou obrátíme. Pak odkryjeme a dopečeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno