

| Ingredience: | |
| králičí stehna | 4 ks |
| špek | 8 delší špalíčky |
| olej | 1 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| kapie | 1 ks |
| česnek | 2 prolisované stroužky |
| solamyl | 2 lžičky |
| omáčka Piri Piri | 3 lžíce |
| rajčatová šťáva | 1 sklenka (200ml) |
| bambusové výhonky | 1 sklenka (330g) |
| voda | na podlití |
| plátek másla | na zjemnění |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.
Stehna očistíme a každé prošpikujeme dvěma špalíčky špeku.
Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme rajčatovou šťávou, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.
Během dušení občas podlijeme vývarem.
2 minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.
Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.
Poznámka: Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.
Podrobné info: