Pažitka
Název:

Pikantní králík v zeleninové omáčce


Pikantní králík v zeleninové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehna4 ks
špek8 delší špalíčky
olej1 lžíce
cibule1 ks
kapie1 ks
česnek2 prolisované stroužky
solamyl2 lžičky
omáčka Piri Piri3 lžíce
rajčatová šťáva1 sklenka (200ml)
bambusové výhonky1 sklenka (330g)
voda na podlití
plátek másla na zjemnění
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.

Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět. 

Stehna očistíme a každé prošpikujeme dvěma špalíčky špeku.

Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.

Podlijeme rajčatovou šťávou, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.

Během dušení občas podlijeme vývarem. 

2 minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody. 

Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.

Poznámka: Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno