

| Ingredience: | |
| kuřecí křídla | 4 - 5 ks |
| Marináda: | |
| Bazylia chili | 3 lžíce |
| česnek | 4 stroužky |
| bazalka | 5 lístků |
| kečup | 1 lžíce |
| med | 1 lžíce |
| celý kmín | špetka |
Podáváme s opečenými bramborami, chlebem, zeleninou, nebo s rýžovými nudlemi.
Zeleninu Bazylia chili dáme do vyšší nádoby. Přidáme česnek, natrhané lístky bazalky, kečup a med a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Křídla nesolíme, protože Bazylia chili je slaná dost, potřeme je z obou stran marinádou, posypeme kmínem, podlijeme troškou vody a dáme grilovat do trouby. Během pečení aspoň jednou otočíme a podléváme výpekem.
Podrobné info: