Pažitka
Název:

Pikantní krůtí kousky se zeleninou


Pikantní krůtí kousky se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehno / prso200 g
mrkev1 ks
celer2 plátky
malý patizon1/2 půlka
zelené cibulky (natě) hrstička
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
chilli špetka
olivový olej1 lžíce
Příloha:
chléb, brambory nebo salát dle chuti dle chuti
Postup přípravy:

Krůtí stehenní maso je velice chutné a šťavnaté. Hodí se, jak na řízky, směsi, klidně na guláše nebo steaky. Na grilování nemluvě. Kdo chce, může podlít troškou dobrého bílého nebo červeného vína, které masu dodá šmrnc.

Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm.
Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny.
Poté přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody. Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut.

Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno