

| Ingredience: | |
| vepřové ledvinky | 1000 g |
| mrkev | 2 ks |
| cherry rajčátka | 4 ks |
| olej | dle potřeby |
| velká cibule | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| uzená slanina | 150 g |
| rajčatová šťáva | 1 lžíce |
| Kayenský pepř | špetka |
| hladká mouka | dle potřeby |
| mléko a ocet na namočení ledvinek | dle potřeby |
Jednoduchý a moc dobrý recept na vepřové ledvinky, které jsou díky Kayenskému pepři pěkně pikantní.
Ledvinky dáme na noc do mléka s octem. Po této době vykrájíme kanálky a tučné kousky, propláchneme několikrát v čisté vodě. Nakrájíme na kousky.
V tlakovém hrnci zpěníme na rozehřátém oleji pokrájenou cibulku, přidáme orestovat slaninu. Vložíme ledvinky. Orestujeme, přidáme kolečka mrkve, špetku Kayenského pepře, rajskou šťávu a zalijeme vodou. Uzavřeme tlakový hrnec a tlakujeme asi 15 - 18 minut. Po této době vypustíme z tlakového hrnce páru, přidáme k ledvinkám rajskou šťávu a nakrájená rajčátka. Zahustíme podle potřeby hladkou moukou, rozmíchanou ve vodě a vše ještě provaříme 10 - 12 minut. Podáváme s rýží.
Podrobné info: