Pažitka
Název:

Pikantní nakládané řízečky


Pikantní nakládané řízečky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí nebo vepřové řízky500 g
sůl dle chuti
Marináda:
světlé pivo2 dcl
sůl dle chuti
pepř dle chuti
dijonská hořčice1 lžička
olej2 lžíce
vejce1 ks
chilli špetka
lisovaný česnek2 stroužky
Trojobal:
hladká mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
strouhanka dle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád řízky! My je milujeme v různých obměnách, tady je jeden recept na pikantní řízečky.

Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady a vše dobře prošleháme. 

Maso nakrájíme, naklepeme a obalíme v marinádě. V uzavřené nádobě necháme přes noc uležet v chladu. 

Poté maso obalíme v trojobalu a usmažíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno