Pažitka
Název:

Pikantní noky s hlívou, chilli papričkou a uzeninou


Pikantní noky s hlívou, chilli papričkou a uzeninou


Ingredience:
Ingredience:
hotové bramborové noky1 balení
nasekaná petrželka a pažitka1 lžíce
jarní cibulka2 ks
hlíva ústřičná trs
chilli paprička nebo kayenský pepř1 ks
šunka dle chuti
olivový olej2 lžíce
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
petrželka na ozdobu
parmazán nebo Grand Moravia dle chuti
Postup přípravy:

Někdy opravdu nevím, co uvařit a hlava je prázdná, tak pak vařím něco, co ani nevím, jak dopadne. A světe div se, tohle byla opravdu dobrota.

Noky uvaříme podle návodu a slijeme. Na olivovém oleji opečeme jarní cibulku a hlívu ústřičnou. Směs krátce orestujeme, přidáme omytou a pokrájenou hlívu, drcený kmín, uzeninu, chilli papričku a petrželku. Na druhé pánvi opečeme noky a opečené je promícháme s houbovou směsí. Můžeme nakonec přidat jemný sýr (parmazán nebo jemně strouhaný sýr Grand Moravia).

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno