Název:Pikantní okurková čalamáda
Ingredience:
| Ingredience: |
| salátová okurka | 6 ks |
| cibule střední | 6 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| sůl | 2 lžíce |
| Nálev: |
| ocet | 600 ml |
| cukr | 2 hrnky |
| pepř | 1 lžička |
| kari koření | 1 lžička |
| pálivá paprika | 1 lžička |
| pokrájený kopr | 1 lžíce |
Postup přípravy:Pikantní čalamáda, díky které spotřebujete přebytek okurek oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!
Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli na nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.
Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno