Pažitka
Název:

Pikantní oříšky


Pikantní oříšky


Ingredience:
Ingredience:
směs oříšků (loupané pistácie, vlašské ořechy, mandle, pekanové, para, kešu...)4 hrsti
bílek1 ks
sůl1 lžička
moučkový cukr2 lžíce
chilli1/2 lžičky
mleté nové koření1/2 lžičky
mletý římský kmín1/2 lžičky
kajenský pepř1 lžička
Postup přípravy:

Jestli už vás nebaví brambůrky a podobné slané pochutiny z obchodů, tento recept je pro vás ten pravý. O Vánocích jsem je zkoušela poprvé. Vzpomínám si, jak jsem kvůli němu šla do voňavého obchůdku s kořením, jak jsem oříšky pekla, jak voněly a jak všem chutnaly. Vánoce jsou sice pryč, ale oříšky chutnají dál.

Do větší misky dáme bílek. Postupně do něj nasypeme cukr, sůl a veškeré koření.

Vše pořádně našleháme a přidáme oříšky.

Ty důkladně "vykoupeme" v bílkové směsi a děravou naběračkou je skládáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Snažte se, aby na plechu bylo co nejméně bílku. 

Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut.

Nechte vychladnout a mlsejte.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno