Pažitka
Název:

Pikantní polévka z červené řepy

vegetariánský recept


Pikantní polévka z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžička
nasekaná cibule1 hrnek
zeleninový vývar4 hrnky
voda2 hrnky
sůl1/2 lžičky
čerstvě mletý pepř1/4 lžičky
středně velká červená řepa rozkrojená na půlku3 ks
střední brambor1 ks
bobkový list1 ks
citronová šťáva1 lžička
zakysaná smetana8 lžiček
Postup přípravy:

Červená řepa nás všeobecně dělí do dvou táborů. Tu totiž buď milujete, nebo ji naopak nenávidíte.

Zatím co u většiny receptů z červené řepy dominuje její přirozená sladká chuť, tato kombinace s vývarem, olivovým olejem, bramborou, cibulkou a limetovou šťávou vás příjemně překvapí.

Doporučuji jako lehký  oběd nebo odpolední povzbuzovač s pouze 74 kaloriemi na porci.

A Chcete-li, aby pro vás byla polévka ještě "lehčí", nahraďte zakysanou smetanu řeckým jogurtem. Ušetříte na kaloriích a tuku, ale i tak si užijete ten pěkný vír růžové a bílé, když ji vmícháte. Tak směle do toho.

V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilijte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte polévku k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte odkryté cca 20 minut, až bude řepa úplně měkká. Vyjměte bobkový list, polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě asi 5 minut prohřívejte. Poté polévku odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Polévku Doporučuji servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno