Pažitka
Název:

Pikantní pomazánka z pečené dýně s ricottou


Pikantní pomazánka z pečené dýně s ricottou


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1/2 ks (cca 300g)
ricotta200 g
česnek3 stroužky
umeocet1 lžička
asijské kari1 lžička
olivový olej2 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Už nějakou chvíli mi v lednici "strašila" půlka dýně. Na polévku jsme v tomhle počasí nikdo chuť neměl, tak vznikla tato lehká pomazánka. Je to vítaná změna od zaběhlých klasik a potěší i hřejivou barvou.

Polovinu dýně vydlabeme od semínek, ještě jednou rozpůlíme a můžeme i oloupat. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a pečeme na pečícím papíře asi 20 minut na 200 stupňů. Po upečení necháme zchladnout a poté rozmixujeme společně s česnekem, lžící olivového oleje a ricottou do hladké konzistence. Nakonec vmícháme kari, umeocet a dosolíme dle chuti. Dáme vychladit a můžeme podávat ozdobené dýňovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno