Pažitka
Název:

Pikantní rajčatové čatní s provensálskými bylinkami


Pikantní rajčatové čatní s provensálskými bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
rajčata2 kg
cibule2 ks
česnek8 stroužků
třtinový cukr50 g
červený vinný ocet40 ml
mleté chilli nebo i čerstvé1 lžička
mletá sladká paprika1 lžička
himalájská sůl2 lžičky
mletá kurkuma1 lžička
provensálské bylinky2 lžičky
čerstvě mletý pepř dle chuti
slunečnicová semínkaa5 lžic
kukuřičný škrob1 lžíce
voda2 lžíce
Postup přípravy:

Chutney je omáčka ke všemu. Já ráda rajčata k těstovinám nebo na topinku. Jinak originál typické čatní je ze základu rajčatovo-paprikového. Dosti oblíbené jsou čatní cibulové, česnekové, angreštové, dýňové ... atd. Díky rozličným variacím chutí, vůní a surovin, si každý určitě najde tu svou oblíbenou omáčku. Dobrota! Zkrátka uvaříte víc omáčky z čerstvé sklizně, dáte si k večeři a zbytek zavaříte.

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme, přidáme sůl, cukr, ocet a koření a rozvařujeme do zhoustnutí asi hodinu. Pak přidáme olej a ve vodě rozmíchaný škrob. Ještě chvilku povaříme a ihned plníme do čistých vyvařených nejlépe ještě horkých sklenic a zavíčkujeme. Kdo si není jistý, může zavařit, já zavařuju pouze a jen okurky a kompoty.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno