

| Vývar: | |
| voda | cca 2 l |
| kuřecí kosti | 1 kg |
| cibule | 1/2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| bobkový list | 1 ks |
| černý pepř | 6 kuliček |
| čerstvá chilli paprička podélně překrojená | dle chuti |
| stonek libečku | dle chuti |
| sůl | 2 lžičky |
| Polévka: | |
| vývar | dle potřeby |
| uzené tofu | 1 balení |
| vejce | 1 ks |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| třtinový ocet | 2 lžíce |
| solamyl | 2 lžíce |
| cukr | 2 lžíce |
| mrkev nakrájená na nudličky | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| petrželka | dle chuti |
Tato polévka je inspirovaná klasickou pekingskou sladkokyselou polévkou, kterou si můžete dát v každém asijském bistru. Základem je úžasný silný kuřecí vývar, který dělám s čerstvou chilli papričkou.
Do hrnce dáme všechny ingredience na vývar, zalijeme cca 2 litry vody a uvedeme k varu. Posbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Vývar přes síto slijeme do čistého hrnce.
Do vývaru dáme mrkev, sojovou omáčku, cukr a povaříme cca 5 minut. Solamil rozmícháme v troše vody a vmícháme do polévky. Přidáme ocet a na kostičky nakrájené tofu, posolíme a vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Ochutnáme a případně dokyselíme, do sladíme, dosolíme. Jakmile jsme spokojení s chutí, přidáme rozšlehané vejce. Při podávání posypeme čerstvou petrželkou. Můžeme podávat i s čerstvým koriandrem.
Podrobné info: