Pažitka
Název:

Pikantní sladkokyselá polévka


Pikantní sladkokyselá polévka


Ingredience:
Vývar:
vodacca 2 l
kuřecí kosti1 kg
cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
bobkový list1 ks
černý pepř6 kuliček
čerstvá chilli paprička podélně překrojená dle chuti
stonek libečku dle chuti
sůl2 lžičky
Polévka:
vývar dle potřeby
uzené tofu1 balení
vejce1 ks
sojová omáčka2 lžíce
třtinový ocet2 lžíce
solamyl2 lžíce
cukr2 lžíce
mrkev nakrájená na nudličky dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Tato polévka je inspirovaná klasickou pekingskou sladkokyselou polévkou, kterou si můžete dát v každém asijském bistru. Základem je úžasný silný kuřecí vývar, který dělám s čerstvou chilli papričkou.

Do hrnce dáme všechny ingredience na vývar, zalijeme cca 2 litry vody a uvedeme k varu. Posbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Vývar přes síto slijeme do čistého hrnce.

Do vývaru dáme mrkev, sojovou omáčku, cukr a povaříme cca 5 minut. Solamil rozmícháme v troše vody a vmícháme do polévky. Přidáme ocet a na kostičky nakrájené tofu, posolíme a vaříme za stálého míchání dalších 5 minut. Ochutnáme a případně dokyselíme, do sladíme, dosolíme. Jakmile jsme spokojení s chutí, přidáme rozšlehané vejce. Při podávání posypeme čerstvou petrželkou. Můžeme podávat i s čerstvým koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno