Pažitka
Název:

Pikantní sterilované okurky (americké)


Pikantní sterilované okurky (americké)


Ingredience:
Ingredience:
okurky2,5 kg
cibule5 - 6 ks
sůl3 lžíce
čerstvý nasekaný kopr2 lžíce
Lák:
ocet600 ml
cukr krupice400 ml
chilli1 lžíce
curry1 lžíce
mletý pepř1 lžíce
Postup přípravy:

Taky jste se vrátili z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Já jich natrhala 30 kousků, a protože se mi nechtěly dělat kvašáky, padla volba na tyhle super pikantní okurkové řezy. Kdysi jsem recept našla jako americké okurky, možná je pod tímto názvem bude někdo znát.
Můžete si je připravit i z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.

Nejprve nastrouháme okurky na plátky. Pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše promícháme se solí. Nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat. Necháme tak 2 hodiny stát.
Svaříme všechny ingredience na lák a necháme zchladnout.
Vykapané okurky smícháme s koprem a zalijeme lákem. Důkladně promícháme a plníme do sklenek. Do každé sklenky dolijeme lák nad obsah. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 70°C.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno