

| Ingredience: | |
| oválná rajčátka | 8 ks |
| sušená rajčata | 4 ks |
| olej ze sušených rajčat | 2 lžičky |
| Crema Bianca Italiana | 1 lžička |
| šalotka | 1 ks |
| salátová okurka | 1/2 ks |
| jarní cibulka | 2 ks |
| divoká bazalka | 4 snítky |
| libeček | 2 snítky |
| sůl | dle chuti |
| ostrá Harissa nebo 1 chilli paprička | 1 lžička |
| worcester | 1 lžička |
| Topinky: | |
| chléb | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| česnek | dle chuti |
Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.
Rajčátka přepůlíme a odstraníme "černé" bubáky. Necháme na sítku okapat, dokud nepustí co nejvíce rajské šťávy. Sušená rajčata překrojíme na kousky a společně se šalotkou, cibulkami, nakrájeným česnekem, harissou a nasekáme v choperu. Ke směsi ze sušených rajčat přidáme okapané a propasírované půlky rajčat, krém balsamico a worcester. Dál přidáme na kostičky pokrájenou okurku, sůl a nadrcenou divokou bazalku s libečkem. Přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat. Zamícháme a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami, stejně jako u tataráčku masového.
Podrobné info: