Pažitka
Název:

Pikantní tataráček z rajčat, okurek, cibulky a chilli papriček


Pikantní tataráček z rajčat, okurek, cibulky a chilli papriček


Ingredience:
Ingredience:
oválná rajčátka8 ks
sušená rajčata4 ks
olej ze sušených rajčat2 lžičky
Crema Bianca Italiana1 lžička
šalotka1 ks
salátová okurka1/2 ks
jarní cibulka2 ks
divoká bazalka4 snítky
libeček2 snítky
sůl dle chuti
ostrá Harissa nebo 1 chilli paprička1 lžička
worcester1 lžička
Topinky:
chléb dle potřeby
olej dle potřeby
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.

Rajčátka přepůlíme a odstraníme "černé" bubáky. Necháme na sítku okapat, dokud nepustí co nejvíce rajské šťávy. Sušená rajčata překrojíme na kousky a společně se šalotkou, cibulkami, nakrájeným česnekem, harissou a nasekáme v choperu. Ke směsi ze sušených rajčat přidáme okapané a propasírované půlky rajčat, krém balsamico a worcester. Dál přidáme na kostičky pokrájenou okurku, sůl a nadrcenou divokou bazalku s libečkem. Přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat. Zamícháme a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami, stejně jako u tataráčku masového.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno