Pažitka
Název:

Piškotík


Piškotík


Ingredience:
bezlepkové piškoty120 g
rostlinné mléko4 lžíce
máslo80 g
jahodová marmeláda100 g
bezlepkové piškoty120 g
kokosové mléko800 g
kokosový cukr120 g
kukuřičný škrob80 g
vanilkový lusk1 ks
želatinový ztužovač (Dr. Oetker)1 balíček
jahody + 12 ks na ozdobu500 g
rostlinná smetana ke šlehání200 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.

Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškotů rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno