Pažitka
Název:

Piškotová roláda plněná kokosovým krémem s banánovým středem


Piškotová roláda plněná kokosovým krémem s banánovým středem


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
cukr moučka nebo stévie80 g
polohrubá mouka80 g
banán2 ks
nutela dle potřeby
kokosový krém dr. Oetker1 ks
Krém:
máslo120 g
mléko200 ml
cukr nebo stévie1 lžíce
Postup přípravy:

Rolády jsou vděčný moučník, který můžete připravit na nespočet variant.

Z bílků a špetky soli  ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem nebo stévií na krémovou konzistenci. Zlehka vmícháme ke žloutkové pěně prosetou mouku. Nakonec vmícháme zlehounka ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem.

Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut, pečeme  pouze dorůžova, jinak se korpus nezavine. Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím si připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera (může být i krém z pudingu a másla). Vychladlý plát  rozbalíme, (papír pečící odstraníme) potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými dvěma banány, které jsme potřeli nutelou (marmeládou nebo jahoda topingem). Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky. Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, můžeme dozdobit  čokoládovými hoblinami (takto: bok čokolády seřízneme škrabkou a uděláme si pěkné hoblinky. Dozdobíme topingem – jahoda nebo čokoláda a meduňkou. Podáváme ke kávě.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno